Početna Proizvodi Samoliječenje Probavni problemi Lenispharm Redovita psilijum prah u bočici

Lenispharm Redovita psilijum prah u bočici

8,91 €

Šifra: lenispharm-redovita-psilijum-prah-bocici

Kategorija: Probavni problemi

Brand: LenisPharm

Sadrži prah ljuskica sjemenki indijskog trputca (Plantago ovata) koje doprinose omekšavanju stolice.

Psilijum prah se razlikuje u finoći mljevenja. Što je prah sitnije mljeven to je kvalitetniji. Najsitnije mljeven psilijum ima oznaku 40. Nakon mljevenja psilijum se prosijava da se dobije veća čistoća. Najkvalitetniji psilijum je  99% – tne čistoće. Redovita prah je psilijum prah 99% čistoće i finoće mljevenja 40.

Psilijum je prirodno vlakno te nema ograničenja u dužini vremena primjene. U usporedbi s drugim vrstama topljivih vlakana pokazao manju fermentabilnost što je povezano s manjim osjećajem nadutosti u usporedbi s tradicionalnim vlakanima zastupljenih u prehrani. Psilijum ljuskice u kontaktu s vodom bubre i stvaraju formu gela, a stimuliranjem mišićne kontrakcije koje omogućuju lagano kretanje hrane kroz probavni trakt (peristaltike) te povećavajući  volumen stolice,  pospješuju pražnjenje crijeva. Ujedno ova vlakna apsorbiraju toksine i patogene crijevne bakterije te kontroliraju apsorpciju glukoze u krvotok, pa posljedično i akumulaciju masti.

Način primjene: 1-3 čajne žličice dnevno. Otopiti u čaši vode, soka ili jogurta i popiti svježe pripremljeno. Uz svako uzimanje preporučujemo popiti još jednu čašu vode.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod abdominalne boli, ileusa, diabetes mellitusa, rektalnog krvarenja i otežanog gutanja.

Sastav: Vlakna čine najveći dio psilijum praha. Masti nema. Proteina, vitamina i minerala ima u tragovima. Jedna velika žlica praha sadrži 6,5 grama vlakna.

Pakiranje: 200 g

Pročitaj više
Vašu narudžbu šaljemo u najkraćem mogućem roku
Plaćanje pouzećem, karticama ili internet bankarstvom.
Besplatna dostava iznad 50 €.