Početna Proizvodi Djeca i trudnice Dječja hrana Novalac AC početna mliječna hrana za dojenčad s kolikama

Novalac AC početna mliječna hrana za dojenčad s kolikama

81,55 kn

Šifra: novalac-ac

Kategorija: Dječja hrana

Brand: Novalac

Novalac AC je početna mliječna hrana koja je prilagođena za dojenčad s kolikama. Ima smanjen sadržaj laktoze koji je prilagođen metaboličkom kapacitetu tankog crijeva te zato sprječava stvaranje plinova i vjetrova. Ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO), a ni gluten.

Novalac AC zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6. mjeseca, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci dio je raznovrsne prehrane. Sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine. Količina laktoze prilagođena je dojenčetu i smanjuje stvaranje plinova u tankom crijevu, time sprječava kolike te smanjuje učestalost i trajanje bebinog plača zbog kolika.

Kolike

Za kolike je karakterističan neutješan plač dojenčeta koji se obično javlja više dana zaredom u istome dijelu dana (najčešće popodne i navečer). Dojenče se nikako ne može umiriti, lice mu je crveno, napinje se i grči nožice. Uzrok može biti fiziološki nedostatak laktaze, enzima koji metabolizira laktozu (mliječni šećer) u tankom crijevu. Budući da dio laktoze ostaje neprobavljen i u tankom crijevu fermentira, posljedično se povećava stvaranje plinova i vjetrova. Ako se u tijelo unese previše laktoze koju dojenče ne može probaviti u potpunosti, povećava se stvaranje plinova i vjetrova, koji se kod dojenčeta očituju kao neugodni grčevi, odnosno kolike.

Način primjene: Do vrha napunjena i do ruba poravnata priložena mjerica sadrži 4,3 g mliječne hrane Novalac AC. Jednu mjericu otopite u 30 ml vode. 

Pakiranje: 400 g

Pročitaj više
Vašu narudžbu šaljemo u najkraćem mogućem roku
Plaćanje pouzećem, karticama ili internet bankarstvom. Besplatna dostava iznad 370,00 kn.