Početna Proizvodi Djeca i trudnice Dječja hrana Novalac AR početna mliječna hrana za dojenčad s vraćanjem hrane (0-12 mj.)

Novalac AR početna mliječna hrana za dojenčad s vraćanjem hrane (0-12 mj.)

81,30 kn

Šifra: novalac ar

Kategorija: Dječja hrana

Brand: Novalac

Početna mliječna hrana za dojenčad s vraćanjem hrane (0-12 mj.)

Novalac AR početna mliječna hrana primjerena je za dojenčad s vraćanjem hrane od rođenja do 12. mjeseca života ako ih majke ne doje.

Novalac AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6. mjeseca života, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci prema savjetu liječnika dio je raznolike prehrane.

Vraćanje hrane (bljuckanje) ili regurgitacija

Vraćanje hrane česta je tegoba dojenčadi u prvoj godini života koja se očituje kao nehotično vraćanje majčinog mlijeka, odnosno hrane iz želuca u jednjak. Obično se javlja odmah nakon obroka (prilikom podrigivanja), a rjeđe tijekom spavanja.

Kod dojenčadi s vraćanjem hrane u prehrani se preporučuje uporaba zgusnute mliječne hrane Novalac AR, koja smanjuje vraćanje hrane, a istodobno ne usporava probavu.

Novalac AR jedina je mliječna hrana koja sadrži kukuruzni škrob za optimalno zgušnjavanje hrane u želucu, čime smanjuje vraćanje hrane kod dojenčadi. Zbog kiseloga želučanog pH mliječna hrana Novalac AR zgušnjava se tek u želucu, a ne u bočici, što omogućuje tekuće hranjenje dojenčeta odmah kad je mliječna hrana pripremljena.

Iako se u želucu zgušnjava, ipak ne usporava probavu jer kukuruzni škrob sadrži 99% lako probavljivoga amilopektina. Uporabom mliječne hrane Novalac AR smanjuje se broj vraćanja hrane i izloženost kiselom želučanom sadržaju koji bi mogao ozlijediti sluznicu jednjaka.

Novalac AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta: obogaćeno je željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Novalac AR dio je velike skupine proizvoda posebno razvijenih za zadovoljavanje prehrambenih potreba dojenčadi. Nakon 12. mjeseca života savjetujemo prijelaz na prijelaznu mliječnu hranu Novalac 3.

Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s europskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani.

Pakiranje: limenka, 400 g

Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadrži 4,3 g mliječne hrane Novalac AR.

Jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

Pročitaj više
Vašu narudžbu šaljemo u najkraćem mogućem roku
Plaćanje pouzećem, karticama ili internet bankarstvom. Besplatna dostava iznad 370,00 kn.