Početna Proizvodi Djeca i trudnice Dječja hrana Novalac IT početna mliječna hrana za dojenčad sa zatvorom (0-12 mj.)

Novalac IT početna mliječna hrana za dojenčad sa zatvorom (0-12 mj.)

74,55 kn

Šifra: novalac-it

Kategorija: Dječja hrana

Brand: Novalac

Početna mliječna hrana za dojenčad sa zatvorom (0-12 mj.)

Novalac IT početna mliječna hrana primjerena je za dojenčad sa zatvorom od rođenja do 12. mjeseca života ako ih majke ne doje.

Novalac IT zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6. mjeseca života, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci prema savjetu liječnika dio je raznolike prehrane.

Zatvor ili konstipacija

Zatvor je česta probavna tegoba dojenčadi, za koju je karakteristično neredovito pražnjenje crijeva zbog disfunkcije crijeva. Kod dojenčeta govorimo o zatvoru kada ima stolicu manje od dva puta na dan, odnosno manje od tri puta na tjedan. Stolica je tvrđa, pražnjenje crijeva otežano, ponekad čak i bolno.

Kod dojenčadi sa zatvorom u prehrani se preporučuje uporaba početne mliječne hrane Novalac IT.

Novalac IT jedina je mliječna hrana s povećanom količinom laktoze za lakše pražnjenje crijeva i sprječavanje zatvora kod dojenčadi.

Povećana količina laktoze ima dvostruko djelovanje: djeluje osmozno-laksativno (što znači da privlači vodu u debelo crijevo i tako omekšava stolicu), a istodobno ima prebiotični učinak jer kao hrana za bifidobakterije ubrzava njihovo razmnožavanje i time volumen stolice. Laktoza u debelom crijevu fermentira u mliječnu kiselinu, koja povećava peristaltiku.

Osim toga Novalac IT ima povećanu količinu magnezija, koji privlači vodu i time omekšava stolicu, povećava volumen stolice i utječe na peristaltiku crijeva te time omogućuje češće i lakše pražnjenje crijeva. 

Novalac IT zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta: obogaćen je željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Novalac IT dio je velike skupine proizvoda posebno razvijenih za zadovoljavanje prehrambenih potreba dojenčadi. Nakon 12. mjeseca života savjetujemo prijelaz na prijelaznu mliječnu hranu Novalac 3.

Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s europskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani.

Pakiranje: limenka, 400 g

Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadrži 4,3 g mliječne hrane Novalac IT.

Jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

Pročitaj više
Vašu narudžbu šaljemo u najkraćem mogućem roku
Plaćanje pouzećem, karticama ili internet bankarstvom. Besplatna dostava iznad 370,00 kn.