Početna Proizvodi Djeca i trudnice Dječja hrana Novalac IT početna mliječna hrana za dojenčad sa zatvorom

Novalac IT početna mliječna hrana za dojenčad sa zatvorom

86,10 kn11,43 €

Šifra: novalac-it

Kategorija: Dječja hrana

Brand: Novalac

Novalac IT primjeren je za dojenčad sa zatvorom od rođenja do navršenog 12. mjeseca ako ih majke ne doje. Zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do navršenog 6. mjeseca, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci dio je raznovrsne prehrane. Novalac IT namijenjen je dojenčadi koja često imaju tvrdu stolicu, koja imaju stolicu manje od dva puta tjedno i imaju probleme s pražnjenjem crijeva (kod stolice plaču i jako se napinju). Ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO), a ni gluten.

Zatvor ili konstipacija

Zatvor je česta probavna tegoba dojenčadi za koju je karakteristično neredovito i bolno pražnjenje crijeva zbog poremećenog rada crijeva. Kod dojenčeta govorimo o zatvoru kada ima stolicu dva puta tjedno ili čak manje. Stolica je tvrđa, a pražnjenje crijeva otežano.

Novalac IT je mliječna hrana s povećanom količinom laktoze i magnezija za lakše pražnjenje crijeva i sprječavanje zatvora kod dojenčadi. Povećana količina laktoze ima dvostruko djelovanje: privlači vodu u debelo crijevo i tako omekšava stolicu), a istovremeno ima prebiotičko djelovanje jer kao hrana za korisne bakterije u crijevima ubrzava njihovo razmnožavanje i time volumen stolice. Laktoza (mliječni šećer) u debelom crijevu fermentira u mliječnu kiselinu, koja povećava kretanje crijeva i time olakšava izlučivanje stolice. Povećana količina magnezija, koji privlači vodu i time omekšava stolicu, povećava volumen stolice i utječe na peristaltiku crijeva te omogućuje češće i lakše pražnjenje crijeva.

Mliječna hrana Novalac IT zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta jer je obogaćena željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Način primjene: Do vrha napunjena i do ruba poravnata priložena mjerica sadrži 4,3 g mliječne hrane Novalac IT. Jednu mjericu otopite u 30 ml vode.

Pakiranje: 400 g

Pročitaj više
Vašu narudžbu šaljemo u najkraćem mogućem roku
Plaćanje pouzećem, karticama ili internet bankarstvom. Besplatna dostava iznad 370,00 kn.