Početna Novo u ponudi Mask in mask - višekratna maska sa džepom za filter

Mask in mask - višekratna maska sa džepom za filter

Datum objave: 06.10.2020

Pamučna maska sa i džepom za filter pažljivo je izrađena od dva sloja visoko kvalitetne pamučne tkanine. Džep omogućuje korištenje maske s filterom. Vodonepropusan filter koji se umetne se i pričvrsti unutar maske dodatno smanjuje prijenos respiratornih kapljica

Platnena maska za lice sa filterom pažljivo je izrađena od visokokvalitetne pamučne tkanine koja ju čini mekom i udobnom za lice. Lako ju je nositi i ne izaziva nelagodu. Izdržljiv dizajn osigurava udobnost i jednostavnost primjene. Postavlja se dobrim prianjanjem uz lice. Ušiveni džep između dva sloja tkanine omogućuje umetanje filtera. Filter je vodonepropusan, uz istovremenu propusnost za zrak i neometano disanje. Namjena maske sa filterom je smanjenje prijenosa respiratornih kapljica s korisnika na osobu s kojom je u kontaktu i obrnuto. Proizvod ‘Medikor maska za lice sa filterom’ je certificiran pri Nastavnom Zavodu za Javno Zdravstvo dr. Andrija Štampar.

  • Dvoslojna, pamučna maska: dva sloja platna s ušivenim džepom za filter.
  • Uz dodavanje filtera u džep postaje troslojna maska
  • Hidrofobni filter između dva pamučna sloja dodatno sprječava prolazak prašine, velikih kapljica i druge nečištoće kroz masku
  • Maska je pogodna za kućnu i vanjsku uporabu
  • Višekratna uporaba, periva u perilici rublja (na 60 C), može se peglati
  • Fleksibilna traka osigurava čvrsto prijanjanje uz lice
  • Metalne kopčice za fiksaciju filtera
  • Proizvedena u Hrvatskoj
  • Materijal maske: 100% pamuk
  • Dodatni paketi filtera za maske mogu se kupiti zasebno

FILTERI ZA MASKU SA DŽEPOM

Vodonepropusni filteri za masku sa džepom koji smanjuju prijenos respiratornih kapljica. Filteri su izrađeni od visokokvalitetnog netkanog poliamida sa certifikatom STANDARD 100 od OEKO-TEX®. Certifikat garantira da filter nema štetnih supstanci u koncentracijama koje bi imale negativan utjecaj na zdravstveno stanje čovjeka. Pri svakom pranju filter je potrebno izvaditi iz maske. Glavno obilježje filtera je hidrofobnost, odnosno vodonepropusnost čime filter sprječava da kapljice dođu s korisnika maske na onoga s kime je u kontaktu i obrnuto. Materijal filtera: 100 % poliamid (netkani).

ODRŽAVANJE i UMETANJE FILTERA

Filter nije periv u perilici rublja, no može se peglati samostalno i unutar maske. Filter je uporabljiv dok god je vodonepropusan, preporuka je prije pranja maske izvaditi i baciti korišteni filter te ga zamijeniti novim prije korištenja maske. Filter je posebno dizajniran da pristaje uz Medikor masku sa džepom, no može se koristiti za sve maske sa džepom na tržištu. Postavlja se na način da se umetne u džep maske, pazeći pritom da se perforirani otvori na gornjem dijelu filtera postave na otvore kopčica i zatvore spajanjem.

ODRŽAVANJE MASKE

Masku je potrebno promijeniti ili opeglati kada postane vlažna kao i nakon kontakta s osobom koja kašlje. Preporuka je u slučaju kontinuiranog nošenja masku opeglati svakih nekoliko sati. Na kraju dana oprati masku u perilici rublja na 60 °C. Prije pranja izvaditi i baciti korišteni filter. Pri skidanju ne dodirivati prednji dio maske koji je bio izložen, rukama uhvatiti za vezice iza uha (slika C) i masku odložiti na pranje ili je opeglati.Oprati ruke nakon skidanja maske (min.20 sek.).

U paketu dolaze 4 zamjenjiva, vodonepropusna filtera za masku, 1 maska i stoperi.