Osteo Bi-Flex 80 tableta

33,31 €250,97 kn

Šifra: osteo-bi-flex-80-tableta

Kategorija: Zglobovi, kosti, mišići

Brand: Osteo Bi-Flex

Osteo Bi-Flex® pripada novoj generaciji proizvoda za zdravlje zglobova, hrskavice i kostiju – sastojci su ciljani, visokodozirani te potvrđenog djelovanja.

5-LOXIN Advanced™

Najvažniji sastojak svakako je 5-LOXIN Advanced™; zaštićeni visokopotentni ekstrakt smole indijskog tamjanovca (Boswellia serrata) koji sadrži visoku koncentraciju od čak 30% AKBA (alfa-keto-tamjanska kiselina), što je oko 10 puta više od standardnih ekstrakata ove biljke. AKBA selektivno smanjuje biosintezu upalnih medijatora suzbijajući djelovanje lipooksigenaze, ključnog enzima za razvoj upale te inhibira adhezijske molekule direktno uključene u upalni proces.

Glukozamin hidroklorid

Glukozamin se prirodno stvara u tijelu, no u ljudskoj prehrani ne postoje važniji izvori ove tvari. Glukozamin je važna strukturna komponenta zglobnog tkiva i polazna točka za sintezu makromolekula (glikozaminoglikani, glikolipidi i glikoproteini) koje se nalaze u sinovijalnoj tekućini, hrskavici, ligamentima i mišićima.

Kondroitin sulfat

Kondroitin je prirodno prisutan u tijelu i važna komponenta hrskavice, vezivnog tkiva unutar zglobova. Kao snažni anion, vežući se za stanične proteine, privlači vodu u vezivna tkiva te ih hidrira.

MSM

Metilsulfonilmetan (MSM) je prirodno prisutan, sumporom bogat sastojak čija je glavna uloga transport organskog sumpora u tjelesna tkiva. Sumpor, treći najzastupljeniji mineral u tijelu, esencijalan je za život. Vitalan je sastojak vezivnog tkiva, tjelesnih tekućina, koštanih struktura, bjelančevina i staničnih antioksidansa. Sumpor iz MSM-a ugrađuje se u unutarnji stanični matriks; tako predstavlja izvor sirovine za proizvodnju glikozaminoglikana i kolagena.

Kolagen

Prirodno prisutan u organizmu, kolagen je glavni sastojak vezivnog tkiva i najzastupljeniji protein sisavaca. U tijelu čini 25–35% ukupnog sadržaja proteina. Kao iznimno čvrsta vlaknasta molekula najviše se nalazi u ligamentima, tetivama, koži, hrskavici, kostima i mišićima te je vitalan za čvrstoću koštanog sustava.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina ili hijaluronan je polisaharid velike molekulske mase i pripada skupini glikozaminoglikana. Prirodno je prisutna u gotovo svim stanicama u tijelu. Starenjem organizma proizvodnja hijaluronske kiseline se smanjuje što dovodi do smanjenja viskoznosti i pojačanog razrjeđivanja zglobne tekućine.

Vitamin C

Vitamin C jedan je od najpoznatijih i najispitivanijih vitamina. Kao snažan antioksidans sudjeluje u brojnim procesima u tijelu, a važan je, između ostalog, za formiranje kolagena te tako i normalnu funkciju hrskavice, kostiju i kože.

Mangan

Mangan je element u tragovima koji se u tijelu nalazi u vrlo malim količinama. Sudjeluje u brojnim procesima u organizmu te doprinosi normalnom formiranju vezivnog tkiva i očuvanju zdravlja kostiju.

Pakiranje: 80 tableta

Pročitaj više
Vašu narudžbu šaljemo u najkraćem mogućem roku
Plaćanje pouzećem, karticama ili internet bankarstvom. Besplatna dostava iznad 370,00 kn.