Rizolip plus

159,00 kn

Šifra: rizolip-plus

Kategorija: Kolesterol i trigliceridi

Brand: Aktival

Rizolip plus je dodatak prehrani koji smanjuje razinu kolesterola i triglicerida u krvi, a uz to ima blagotvorni učinak na zdravlje jetre. Fermentirana crvena riža se u nizu istraživanja pokazala kao učinkovita za snižavanje masnoća u krvi. Kao aktivnu tvar sadrži monakolin K koji u dnevnoj dozi od 10 mg inhibira HMG-CoA-reduktazu, te time sintezu kolesterola, rizičnog čimbenika za razvoj ateroskleroze i bolesti srca. Sikavica je jedna od najstarijih biljaka u liječenju bolesti jetre. U farmakološke svrhe se upotrebljavaju koncentrirani ekstrakti sjemenki sikavice standardizirani na količinu silimarina. Upotrebljavaju se kod različitih simptoma toksičnog oštećenja jetre i u liječenju virusnog hepatitisa, ciroze jetre izazvane djelovanjem alkohola i drugih štetnih kemikalija, upalnih stanja jetre i povećanja koncentracije enzima jetre u vezi sa žučnim bolestima. Ekstrakt sikavice se također koristi za sprečavanje ili ublažavanje toksičnog djelovanja nekih lijekova. Silimarin blokira vezanje toksina i time sprečava njihovo nakupljanje u jetri. Djeluje kao antioksidans i povećava sintezu DNA, RNA i proteina čime dolazi do regeneracije stanica jetre. Koenzim Q10 ima važnu ulogu u proizvodnji stanične energije i važan je antioksidans. U najvećim koncentracijama se nalazi u tkivima u kojima dolazi do velike izmjene energije kao što su srce, mozak, jetra i bubreg. Razina koenzima Q10 u plazmi opada sa starenjem, a i niža je kod ljudi sklonih kardiovaskularnim bolestima.

PREPORUČA SE KOD:

  • povećanih vrijednosti kolesteroa i triglicerida
  • povišenih razina jetrenih enzima (zbog toksičnog oštećenja jetre, virusnog hepatitisa, ciroze jetre, ili upalnih stanja jetre).

PREPORUČENI DNEVNI UNOS: 2 kapsula dnevno nakon zadnjeg obroka

PAKIRANJE: 60 kapsula

NAPOMENA:
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Prije uporabe ovog proizvoda obavezno se posavjetujte s liječnikom. Proizvod se ne smije uzimati s lijekovima za snižavanje masnoća u krvi koji u svom sastavu sadrže statine. Proizvod nije namijenjen trudnicama i dojiljama.

Pročitaj više
Vašu narudžbu šaljemo u najkraćem mogućem roku
Plaćanje pouzećem, karticama ili internet bankarstvom. Besplatna dostava iznad 370,00 kn.