Početna Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

Opći uvjeti korištenja

Web stranica ljekarna-blekic.hr je u vlasništvu Ljekarne Blekić. Opći uvijeti korištenja vrijede za sve posjetitelje i korisnike. Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici ljekarna-blekic.hr posjetitelj i korisnik pristaju na uvijete korištenja. Registracijom na web stranici posjetitelj postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje lozinke i povremeno je mijenjati. Stranice web shopa možete koristiti isključivo za pretraživanje, informiranje o proizvodima i kupovinu ponuđenih artikala. Sve informacije dostupne na web stranici ljekarna-blekic.hr su isključivo informativnog karaktera i ne smiju se koristiti za komercijalne svrhe.

Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Odricanje od odgovornosti

Informacije i tekstovi na web stranici ljekarna-blekic.hr ne služe postavljanju dijagnoze, niti su zamjena za za liječnički pregled ili ljekarničke konzultacije. Ljekarna Blekić i stranica ljekarna-blekic.hr ne odgovaraju za bilo kakvu materijalnu, nematerijalnu, izravnu ili neizravnu štetu nastalu tumačenjem informacija s navedene stranice, odabirom preparata prilikom kupnje ili njihovim korištenjem. Ako niste sigurni oko izbora preparata, načinu ili opravdanosti korištenja posavjetujte se sa liječnikom ili ljekarnikom.

Informacije o proizvodima i materijali dostupni na stranici ljekarna-blekic.hr preuzeti su od proizvođača ili dobavljača. Fotografije su preuzete od proizvođača. Sve informacije o preparatima, uključujući fotografije, na stranici ljekarna-blekic.hr, mogu sadržavati greške ili netočnosti. Ljekarna Blekić i stranica ljekarna-blekic.hr ne preuzimaju odgovornost za takve pogreške.

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u internet trgovini moguće je kreditnim karticama, debitnim karticama, općom uplatnicom, internet bankarstvom ili pouzećem.

Plaćanje kreditnim i debitnim karticama:   Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama: American Express, Diners, Visa, MasterCard i Maestro

           

Plaćanje općom uplatnicom, virmanom i internet bankarstvom na račun:

Ljekarne Blekić
M.Divalta 162
31000 Osijek
IBAN: HR95 2340 0091 1109 6192 6

Sve cijene su izražene u HRK te uključuju PDV. Ako se navedena cijena odabranog proizvoda na stranici razlikuje od trenutne cijena proizvoda u ljekarni, obavijestiti ćemo Vas o promjeni.

Izjava o sigurnosti kod plaćanja

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

    

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Dostava

Sve narudžbe ćemo obraditi i poslati u najkraćem mogućem roku, ovisno o dostupnosti proizvoda. Ukoliko ne budemo u mogućnosti poslati narudžbu ili je došlo do pogreške prilikom narudžbe (nepotpuni podaci primatelja, odabrani proizvod nedostupan i sl.), obavijestiti ćemo Vas o tome. Vi tada možete odlučiti hoćete li prekinuti narudžbu ili pričekati dostupnost proizvoda.

Troškovi dostave za sva mjesta u Republici Hrvatskoj iznose 30 kn (PDV uključen u cijenu), a za narudžbe iznad 370 kn dostava je besplatna. Troškovi dostave se odnosi na jedno slanje, a svako ponovljeno slanje se naplaćuje 30 kn (PDV uključen u cijenu).

U korisnikovom je interesu da ostavi potpune i točne podatke o adresi dostave te broj mobilnog telefona.

Naručene proizvode šaljemo paketnom dostavom Hrvatske pošte. Ako vas djelatnik Hrvatske pošte prigodom dostave ne zatekne na adresi, ostavit će vam obavijest o prispijeću pošiljke. Na obavijesti je naznačeno u kojem poštanskom uredu možete preuzeti pošiljku, a rok za preuzimanje je 3 - 5 radnih dana. Prilikom preuzimanja pošiljke trebate imati dokument za osobnu identifikaciju (osobna iskaznica, putovnica...)

Molimo Vas da prilikom dostave i preuzimanja provjerite stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirate oštećeni proizvod djelatniku Hrvatske pošte. Ljekarna Blekić i stranica ljekarna-blekic.hr  odriču se svake odgovornosti u slučaju oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave, eventualnih kašnjenja ili neisporuke pošiljke nakon predaje paketa Hrvatskoj pošti.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio, ili podaci za dostavu nisu točni, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova vezanih za isporuku.

Reklamacije i povrat

Ukoliko proizvod ima jamstvo, to će biti naglašeno u opisu tog artikla. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za vrijeme trajanja jamstvenog roka. Samo predočenjem računa i jamstvenog lista kupac može ostvariti svoja prava.

Ljekarna Blekić se obvezuje poslati tehnički ispravan proizvod koji odgovara proizvodu opisanom na web stranici ljekarna-blekic.hr. Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke primijetite neke nedostatke, molimo Vas da nas o tome obavijestite. Ako je riječ o mehaničkom oštećenju pošiljke nastalom transportom, molimo Vas da odmah reklamirate oštećeni proizvod djelatniku Hrvatske pošte.

Izjava o zaštiti osobnih podataka kupaca

Ljekarna Blekić se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Ljekarne Blekić i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.